Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat:
 
0800 6643825
Home > Onze diensten > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen letselschade

Heeft u een ongeval meegemaakt en daar letsel aan overgehouden? Het kan bijvoorbeeld gaan om een whiplash na een auto-ongeluk, medische missers of een geweldsdelict. Onze letselspecialisten zijn hierin gespecialiseerd en adviseren u graag. Hieronder kunt u een overzicht van veelgestelde vragen vinden die bij ons binnenkomen. Wilt u meer weten? Neem dan telefonisch contact met ons op. We staan graag voor u klaar!

Wat is letselschade?

Letselschade is schade die is ontstaan na fysiek of geestelijk letsel waarvoor iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Wat is letselschade?

Wat zijn de oorzaken van letselschade?

Letselschade kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeluk door slecht wegonderhoud of een aanrijding, letsel bij het sporten, een bedrijfsongeval of een medische fout. Ook kan een productiefout of een geweldsdelict letselschade veroorzaken.

Ik heb letselschade, wat moet ik doen?

Na het oplopen van letselschade is het belangrijk om zo snel mogelijk juridische hulp in te schakelen. Hoe langer u daarmee wacht, hoe moeilijker het wordt om uw opgelopen letselschade te verhalen.

Heb ik recht op een schadevergoeding bij letsel?

U heeft recht op een schadevergoeding bij letsel als voldoende duidelijk is dat de andere partij aansprakelijk is. U ontvangt dan een volledige schadevergoeding (van de verzekeraar van) deze partij. In sommige gevallen zijn beide partijen aansprakelijk voor de geleden schade. In dat geval wordt een deel van de schade vergoed.

Welke schade wordt vergoed na een ongeval?

U kan een schadevergoeding ontvangen voor materiële en immateriële schade waar een ander aansprakelijk voor is. Materiële schade gaat over kosten die u onvoorzien heeft gemaakt. Denk aan inkomstenverlies, (onvergoede) medische kosten, kosten voor huishoudelijke hulp of reparatiekosten van een auto. Bij immateriële moet u denken aan lichamelijk of geestelijk letsel, schade aan de eer of goede naam of aantasting van de nagedachtenis van een overleden familielid.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is een financiële vergoeding voor immateriële schade. De hoogte van dat smartengeld wordt bepaald door verschillende factoren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de leeftijd van het slachtoffer, of er zichtbare littekens of verminkingen zijn, de duur van de revalidatie of ziekenhuisopname, het aantal medische ingrepen en de invloed van de schade op het uitoefenen van werk, studie en hobby’s.

Wat kost een letselschade advocaat?

In de meeste gevallen kost het u geen geld om een letselschade advocaat in te schakelen. Dat komt omdat de wet de tegenpartij verplicht om de rechtsbijstand kosten van het slachtoffer te vergoeden. Alleen indien er sprake blijkt te zijn van gedeelde aansprakelijkheid of niet bewezen aansprakelijkheid zijn er kosten aan verbonden.

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.