Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat
 
0800 664 38 25
Home > Soorten letsel > Whiplash
Soorten letsel

Letsel komt voor in de meest uiteenlopende gedaanten. Van een kneuzing tot zwaar letsel, u kunt altijd terecht bij een letselschadespecialist van 0800 Ongeval.


Whiplash

Letterlijk vertaald betekent een whiplash ‘zweepslag’. Maar eigenlijk klopt dit niet, want dat zou betekenen dat het probleem met spieren te maken heeft, terwijl een whiplash over het algemeen gaat over een beschadiging van botten of weke delen. De meest bekende situatie die whiplashletsel kan veroorzaken is de kop-staartbotsing. Bij deze razendsnelle beweging worden spieren en wervels in een hele korte tijd heen en weer geschud. Bij een whiplash heeft u last van nekpijn en hoofdpijn, maar ook klachten als misselijkheid, slecht zicht en evenwichtsproblemen behoren tot de gevolgen van een whiplash.

Het is lastig om onkosten veroorzaakt door whiplashletsel te verhalen. Dit komt voornamelijk door het feit dat een whiplash heel complex kan zijn. Whiplashletsel is namelijk niet direct aantoonbaar, maar kan pas na geruime tijd vastgesteld worden. Denk aan minimaal één tot drie jaar. Op scans en röntgenfoto’s is vaak niets te zien, daarom is het erg moeilijk om whiplashletsel erdoor te krijgen bij de verzekeringsmaatschappij. Een letselschadespecialist weet uw zaak op de juiste manier aan te pakken, zodat u een vergoeding krijgt voor uw whiplash.

Doe de whiplashtest

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.