Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat
 
0800 664 38 25
Home > nieuws > Vooral senioren met letselschade bij wintersport
Over 0800ongeval

Ons netwerk is gericht op het bieden van juridische ondersteuning in letselschadezaken. Wij bieden service, expertise en kwaliteit in heel Nederland.


Vooral senioren met letselschade bij wintersport

letsel wintersportDit wintersportseizoen zijn ongeveer 800 Nederlanders gewond geraakt. Dat aantal komt overeen met vorig jaar.

Opvallend is dat dit jaar vooral senioren letsel hebben opgelopen. Jongeren raakten juist minder vaak gewond. Dat blijkt uit cijfers die verzekeraar Allianz Global Assistance gisteren naar buiten bracht.

Dit jaar waren er opvallend veel knieblessures. Ook gebroken armen en benen kwamen frequent voor, evenals rug- en hoofdletsel. Letselschade komt relatief vaak voor bij wintersporters.

Schadevergoeding bij letselschade

Vaak wordt het letsel door het slachtoffer zelf veroorzaakt, maar het komt ook voor dat iemand anders letselschade bij het skiën of snowboarden veroorzaakt. In dat geval kunnen slachtoffers mogelijk een schade vergoeding ontvangen. Het gaat dan zowel om materiële als om immateriële schade.

Verder zijn veel Nederlandse wintersporters in plaatselijke privéklinieken behandeld, terwijl de verzekeraar deze kosten vaak niet dekt. In dergelijke gevallen kunnen patiënten beter een gipsvlucht naar Nederland nemen.

Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.