Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat
 
0800 664 38 25
Home > nieuws > Veel onduidelijk over kraanongeluk Alphen
Over 0800ongeval

Ons netwerk is gericht op het bieden van juridische ondersteuning in letselschadezaken. Wij bieden service, expertise en kwaliteit in heel Nederland.


Veel onduidelijk over kraanongeluk Alphen

Het kraanongeluk in Alphen van afgelopen week staat nog vers in het geheugen. De twee kranen vielen in enkele tientallen seconden om op meerdere huizen. 51 mensen waren tijdelijk dakloos door het ongeluk en moesten ergens anders de nacht doorbrengen. 4 winkelpanden werden door het ongeluk beschadigd. Eén man raakte lichtgewond. Een hond overleefde het voorval niet.

Tegemoetkoming

Enkele dagen na het ongeluk kwam het bouwbedrijf, verantwoordelijk voor de klus rondom het nieuwe brugdek, over de brug met financiële steun. Deze steun is bedoeld om de kosten van de eerste paar overnachtingen te dekken. Daarnaast zijn ondernemers gecompenseerd voor eventuele verliezen die worden geleden als gevolg van het ongeluk. Bewoners hebben 2.000 euro gekregen, ondernemers 5.000 euro.

Onduidelijkheid

Het bedrijf verantwoordelijk voor de kranen, Peinemann Holding, heeft geen duidelijkheid kunnen verschaffen over de oorzaak van het ongeval. De verantwoordelijke mensen die de dag aan het werk waren hadden jarenlange ervaring met Onduidelijk kraanongelukde kranen. Wel was het bedrijf ook al een maand eerder betrokken bij een ongeluk. Op de A44 bij Leiden kwam op 25 juli een ligger van een brug los te zitten. De schade viel toen mee. Eén werknemer brak zijn been.

Onderzoek

Omdat nog heel veel onduidelijk is rondom het ongeluk, is de onderzoeksraad voor de veiligheid een onderzoek begonnen. Inmiddels zijn ook het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart. Het is nog niet duidelijk wanneer een conclusie kan worden getrokken. Wel is het helder dat de onderzoeken zeker nog een aantal maanden gaan duren.

Heeft u letselschade opgelopen en is het onduidelijk wie er verantwoordelijk is? Neem dan contact met ons op, wij helpen u verder.

Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.