Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat
 
0800 664 38 25
Home > nieuws > Minder ongelukken met dodelijke afloop in het verkeer
Over 0800ongeval

Ons netwerk is gericht op het bieden van juridische ondersteuning in letselschadezaken. Wij bieden service, expertise en kwaliteit in heel Nederland.


Uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is gebleken dat er fors minder mensen omkomen in het verkeer dan afgelopen jaren. Tien jaar geleden kwamen er jaarlijks meer dan 1000 slachtoffers om tijdens ongevallen in het verkeer. De cijfers laten zien dat dat dit aantal, met in 2013 570 slachtoffers, aanzienlijk gedaald is in de loop der jaren.

Daling onder mottorijders en fietser, stijging onder scootmobielen
Onder motorrijders en fietsers daalde het aantal dodelijke slachtoffers sterk. Het onderzoek laat wel zien dat het aantal doden onder gebruikers van scootmobielen toegenomen is, van 23 in 2012 naar 32 in 2013. Het is gebleken dat ouderen in het verkeer een gevoelige groep zijn. Het onderzoek laat zien dat iets minder dan de helft van alle slachtoffers een 65plusser was.

Mininster Infrastructuur blij met cijfers
De minister van Infrastructuur, Melanie Schultz, is blij met de dalende cijfers. Ze geeft aan verheugd te zijn met de daling van het aantal verkeersslachtoffers. Minister Schultz: “Deze cijfers bevestigen dat Nederland een van de meest verkeersveilige landen ter wereld is.”  Het is de bedoeling dat de cijfers nog verder dalen tot maximaal 500 in 2020.

80km wegen blijven een aandachtspunt
Ook de ANWB is blij met de daling van het aantal verkeersdoden. Ze laten wel weten dat de 80 km-wegen een punt van aandacht blijven. Op deze wegen gebeuren frontale botsingen, ernstige bermongevallen en aanrijdingen met bomen vaak met een fatale afloop. De inzet van de ANWB is bedoeld om in samenwerking met de provincie de 80km-wegen veiliger te maken.

Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.