Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat
 
0800 664 38 25
Home > nieuws > Meer ernstig oogletsel door vuurwerk
Over 0800ongeval

Ons netwerk is gericht op het bieden van juridische ondersteuning in letselschadezaken. Wij bieden service, expertise en kwaliteit in heel Nederland.


Meer ernstig oogletsel door vuurwerk jaarwisseling 2016

vuurwerkTijdens de afgelopen jaarwisseling hebben meer mensen oogletsel opgelopen dan vorig jaar. Er zijn vijftien mensen blind geworden aan een oog tijdens de jaarwisseling. Vorig jaar waren dat nog tien, aldus het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG).

Hoewel de ernst van het oogletsel dit jaar heftiger is dan vorig jaar, is het totaal aantal slachtoffers met oogletsel afgenomen. Dit jaar raakten namelijk 160 mensen gewond aan hun ogen door vuurwerk. Vorig jaar liepen 210 mensen door vuurwerk oogletsel op.

Niet zelf afgestoken

Volgens het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap wordt 41% van het oogletsel bij slachtoffers veroorzaakt door vuurwerk dat door iemand anders is afgestoken. Dat is bijna de helft. Slachtoffers met ernstig oogletsel kunnen terecht bij letselschade advocaten maar zullen in veel gevallen nooit meer volledig zicht terugkrijgen. Het NOG pleit dan ook voor de afschaf van consumentenvuurwerk.

Vuurwerk veroorzaakt open wonden in de ogen, verplaatsing van de lens, staar of onherstelbare netvliesschade. De meeste zwaargewonden zijn toekijkende kinderen.

Wanneer gaat het mis?

Oogletsel ontstaat bij vuurwerk vaak door de drukgolf van de explosie. Er ontstaat thermische schade aan het oog door de extreem hoge temperaturen die bij een explosie vrijkomen. Een oog kan hierdoor totaal verbranden. Vooral vuurpijlen zijn gevaarlijk.

Het is verstandig om bij het afsteken van vuurwerk of bij het toekijken een veiligheidsbril te dragen.

Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.