Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat
 
0800 664 38 25
Home > nieuws > Kosten medicijnen steeds hoger
Over 0800ongeval

Ons netwerk is gericht op het bieden van juridische ondersteuning in letselschadezaken. Wij bieden service, expertise en kwaliteit in heel Nederland.


Kosten medicijnen steeds hoger

medicijnenDure geneesmiddelen zijn de afgelopen jaren steeds duurder geworden. In 2012 gaven zorgverzekeraars nog 1,2 miljard euro uit aan dure medicijnen, in 2014 gaven ze 500 miljoen meer uit en liep het totale bedrag op tot 1,7 miljard.

De kosten werden gisteren bekend gemaakt door Vektis, een bureau van zorgverzekeraars dat onderzoek doet naar de gezondheidszorg.

Als deze ontwikkeling zich blijft voordoen worden dure medicijnen elk jaar 20 procent duurder.

De extra hoge kosten worden waarschijnlijk veroorzaakt door het feit dat sommige medicijnen alleen nog via ziekenhuizen worden geleverd.

Angst voor hoge kosten medicijnen

Er bestaat in de medische zorg al jaren de angst dat sommige medicijnen niet meer betaalbaar zijn. Ook Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) erkent dit probleem. Zij overlegt dit probleem volgende maand met de Tweede Kamer.

Geneesmiddelen die meer dan 1000 euro per jaar kosten worden vooral gebruikt bij chronische ontstekingen en kanker. Het duurste geneesmiddel wat momenteel gebruikt wordt in de zorg is Naglazyme. Dit wordt gebruikt tegen een stofwisselingsziekte en kostte in 2014 meer dan een half miljoen euro per patiënt.

Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.