Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat
 
0800 664 38 25
Home > nieuws > App moet schadeformulier vervangen
Over 0800ongeval

Ons netwerk is gericht op het bieden van juridische ondersteuning in letselschadezaken. Wij bieden service, expertise en kwaliteit in heel Nederland.


App moet schadeformulier vervangen

ongeluk schadeformulierGisteren is er een app gelanceerd waarmee het mogelijk is om mobiel schade te melden bij verkeersongelukken. Op termijn moet deze app het papieren schadeformulier verdrijven.

De MobielSchadeMelden app is een initiatief van de politie, het verkeerskundig bureau VIA en het Verbond van Verzekeraars.

Het doel van de app is om het aantal schaderegistraties te laten stijgen.

Nu maakt de politie melding van slechts 100.000 omgevallen per jaar, terwijl er volgens de initiatiefnemers vier keer zo vaak sprake is van een tweezijdige aanrijding, met al dan niet letselschade.

Door meer ongeval cijfers te hebben is het mogelijk om de Nederlandse verkeersveiligheid te verbeteren.

Voordelen van digitaal schade melden

De app is met name handig om snel en ter plaatse gegevens in te vullen. De app kan zelf automatisch data invoeren. Verder kunnen er direct foto’s gemaakt en geüpload worden naar de app van de schade. Mensen hoeven dan geen tekeningen meer te maken.

Toch verdwijnt het papieren schadeformulier nog niet meteen. Volgens MobielSchadeMelden heeft nog niet iedereen een smartphone. Bovendien is de app alleen voor de Nederlandse wegen beschikbaar.

Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.