Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat
 
0800 664 38 25
Home > nieuws > Rechtsbijstand
Over 0800ongeval

Ons netwerk is gericht op het bieden van juridische ondersteuning in letselschadezaken. Wij bieden service, expertise en kwaliteit in heel Nederland.


In bepaalde gevallen kunt u, als u een advocaat nodig heeft maar deze niet kunt betalen, in aanmerking komen voor rechtsbijstand. In de Nederlandse wet is namelijk vastgelegd dat iedere burger toegang tot het recht moet kunnen hebben. Mensen met bijvoorbeeld een te laag inkomen of te weinig spaargeld, kunnen om deze reden in aanmerking komen voor rechtsbijstand. Rechtsbijstand houdt in dat een deel van uw juridische kosten worden vergoed. U betaalt dan een eigen bijdrage, waarvan de hoogte afhankelijk is van uw inkomen.

Om te kijken of u in aanmerking komt voor rechtsbijstand, wordt gekeken naar uw inkomen en uw vermogen van twee jaar vóór het huidige jaar. Dit wordt het peiljaar genoemd. Deze gegevens worden geleverd door de Belastingdienst. Om rechtsbijstand te kunnen krijgen, mogen uw inkomen en vermogen vanzelfsprekend niet te hoog zijn.

In aanmerking komen voor rechtsbijstand

Als u contact opneemt met een advocaat wordt niet alleen uw zaak besproken, maar wordt ook gekeken of u in aanmerking komt voor rechtsbijstand; gefinancierde rechtshulp. Is dit het geval, dan wordt er een zogenaamde ’toevoeging’ voor u aangevraagd. Als deze toevoeging wordt toegekend, hoeft u enkel een eigen bijdrage te betalen voor onze rechtshulp. Als de toevoeging niet wordt geaccepteerd, spreekt de advocaat met u een vast uurtarief af. U komt dus nooit achteraf voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.