Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat
 
0800 664 38 25
Home > nieuws > Grote belangstelling meldpunt medicijntekort Thyrax
Over 0800ongeval

Ons netwerk is gericht op het bieden van juridische ondersteuning in letselschadezaken. Wij bieden service, expertise en kwaliteit in heel Nederland.


apotheekGrote belangstelling meldpunt voor medicijntekort

Meer dan 600 patiënten hebben zich gemeld bij het meldpunt voor schildkliermedicijn Thyrax, aldus de vereniging van advocaten voor slachtoffers van personenschade (ASP). Het meldpunt bestaat sinds twee dagen.

De letselschadeadvocaten van ASP zijn het meldpunt begonnen omdat met medicijn Thyrax vanaf 1 februari niet meer geleverd kan worden. Dat komt omdat fabrikant Aspen productieproblemen heeft vanwege een verhuizing. “Een fabrikant heeft een zorgplicht voor het tijdig leveren van haar medicijnen, zeker als patiënten voor de bestrijding van hun klachten sterk afhankelijk zijn van het slikken van dit medicijn”, aldus de voorzitter van het ASP, Tim Bueters.

Andere medicijnen

Zo’n 350.000 patiënten gebruiken het schildkliermedicijn. Veel patiënten halen extra Tryax in huis waardoor het tekort aan medicijnen verder oploopt. Veel van hen vrezen bijwerkingen wanneer ze over moeten stappen op een ander medicijn.

Volgens Beuters houden farmaceutische fabrikanten te weinig rekening met patiënten. “Je ziet dat de commerciële belangen van een fabrikant interfereren met de gezondheid van patiënten. Dit is helaas iets dat we vaker zien gebeuren, ook bij de slachtoffers die wij bijstaan. De gezondheidszorg wordt steeds commerciëler, zorgverzekeraars krijgen meer en meer invloed en dat komt de kwaliteit van de gezondheidszorg niet altijd ten goede,” aldus de ASP-voorzitter.

Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.