Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat
 
0800 664 38 25
Home > nieuws > Letselschade door vuurwerk. Wat kun je doen?
Over 0800ongeval

Ons netwerk is gericht op het bieden van juridische ondersteuning in letselschadezaken. Wij bieden service, expertise en kwaliteit in heel Nederland.


Letselschade door vuurwerk. Wat kun je doen?

Het nieuwe jaar luiden we elk jaar weer in met vuurwerk. Het knallen symboliseert van oudsher het verjagen van boze geesten. En dat mooie siervuurwerk? Daarvoor moeten we de Chinese invloeden dankbaar zijn. Al eeuwen zijn ze zeer bedreven in het creëren van het mooiste siervuurwerk. Toch gebeuren er elk jaar ook weer veel ongelukken met vuurwerk, vooral de illegale producten veroorzaken veel schade, met soms zelfs de dood tot gevolg. Heeft iemand u schade toegebracht door vuurwerk? Lees dan hier wat u moet doen.

Letselschade vuurwerkAllereerst is het natuurlijk belangrijk dat u zo snel mogelijk naar het ziekenhuis wordt gebracht bij een ongeluk met vuurwerk. Veel voorkomende ongelukken zijn onder andere schade aan vingers of aan de ogen, maar ook letsel aan de hals of ribben komen voor.

Letselschade door iemand anders

Is de schade die u is aangedaan permanent? Of heeft u een behoorlijk rekening van het ziekenhuis meegekregen? Dan is het zaak dat u weet wie u de schade heeft toegebracht. Kan u iemand er voor aansprakelijk stellen, dan behoort een letselschadevergoeding tot de mogelijkheden.

Letselschade door eigen vuurwerk

Heeft u zelf schade opgelopen bij het afsteken van vuurwerk en denkt u dat dit aan het vuurwerk heeft gelegen? Dan kunt u de producent mogelijk aansprakelijk stellen voor de opgelopen schade. Het is wel belangrijk dat u dit kan bewijzen. Letselschade opgelopen door illegaal vuurwerk wordt niet vergoed. Mede hierom is het ook verstandig om geen illegaal vuurwerk te kopen.

Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.