Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat
 
0800 664 38 25
Home > nieuws > Letselschade door dieren
Over 0800ongeval

Ons netwerk is gericht op het bieden van juridische ondersteuning in letselschadezaken. Wij bieden service, expertise en kwaliteit in heel Nederland.


Letselschade huisdierenLetselschade door dieren

Huisdieren, ze zijn vaak uw beste vriend. Toch kan het zijn dat u door een dier letselschade oploopt. Zo komt het regelmatig voor dat iemand door onverwacht gedrag van een hond opeens wordt gebeten, of dat er door onstuimig gedrag van een paard letselschade ontstaat. Ook letselschade als gevolg van een verkeersongeluk, veroorzaakt door een huisdier, komt regelmatig voor.

Eigenaar is verantwoordelijk

Voor veel mensen is het niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor het ontstane letsel op het moment dat een hond iemand heeft gebeten. Toch is dit niet zo ingewikkeld: De eigenaar van het huisdier is altijd aansprakelijk, ook als het dier is weggelopen en tijdens deze periode letselschade bij iemand veroorzaakt. De enige uitzondering hierop, is als het huisdier tijdelijk door iemand anders wordt ‘verzorgd’. Dan is deze persoon op dat moment aansprakelijk.

Besmetting als gevolg van aanval

Het is ook goed mogelijk dat u als gevolg van een aanval van een huisdier, besmet raakt met een ziekte. De schade die u hierdoor oploopt, of de kosten die u hiervoor moet maken, worden vaak niet meegenomen onder de noemer letselschade. Mogelijk kunt u deze kosten wel via een andere weg terug krijgen.

Paardrijden en moedwillig risico

Letselschade als gevolg van paardrijden komt vaak voor, maar valt niet altijd onder de regels die hierboven staan beschreven. De rechter neemt hier namelijk mee dat er moedwillig risico wordt genomen bij paardrijden. Toch zal het niet zo zijn dat u helemaal niks terug krijgt, maar 100 procent vergoeding zal vaak niet meer haalbaar zijn. Bescherm u zelf dus goed tijdens het paardrijden.

 

Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.