Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat
 
0800 664 38 25
Home > nieuws > Crush letsel
Over 0800ongeval

Ons netwerk is gericht op het bieden van juridische ondersteuning in letselschadezaken. Wij bieden service, expertise en kwaliteit in heel Nederland.


Crush letsel

Crush letsel, ook wel beknelling van een lichaamsdeel, kan het gevolg zijn van een breed scala aan ongelukken. Denk aan auto ongelukken, valpartijen of beknelling door apparaten op het werk. Hierdoor ontstaat vaak letsel aan weke delen (spieren, huid, zenuwen en bloedvaten).

Crush letselBeknelling komt vrij vaak voor bij auto ongelukken. Denk maar eens aan de grote hoeveelheid berichten van mensen die uit hun auto moeten worden geknipt door de brandweer. Het gevolg van beknelling in een auto kan vervelend zijn. Niet alleen zijn botbreuken bloedingen frequent, ook kan er zogenaamd secundair letsel optreden. Ademhalingsproblemen en zuurstoftekort bijvoorbeeld.

Gecontroleerd

Bij beknelling is het belangrijk dat de bevrijding gecontroleerd gebeurt. Daarom is het verstandig slachtoffers niet zomaar uit de beknelde situatie te trekken. Het ambulancepersoneel zal eerst de vitale functies controleren. Zijn die in orde dan kan er overgegaan worden op een gecontroleerde bedrijving. Is het slachtoffer in levensgevaar dan moet de persoon snel bevrijd worden.

Crush Syndroom

Het crush syndroom ontstaat als mensen lang bekneld hebben gezeten. Als er weer doorstroom mogelijk is door spierweefsel wat lang in verdrukking is geweest, kan er ernstige pijn ontstaan door de afvalstoffen die daarbij vrij komen. Dit is tevens erg slecht voor de nieren.

Aansprakelijk

Heeft u veel kosten gemaakt, of lichamelijke gevolgen als gevolg van crush letsel? Dan kunt u de schuldige aansprakelijk stellen en de schade verhalen. Heeft u crush letsel opgelopen op uw werk, dan kunt u de schade verhalen bij de werkgever. Er kan aanspraak worden gemaakt op een vergoeding voor medische kosten, reiskosten, verminderd inkomen, kosten rechtsbijstand en smartengeld.

Heeft u crush letsel opgelopen door de schuld van een ander? Neem dan contact met ons op.

Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.