Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat
 
0800 664 38 25
Home > nieuws > Betaalbaar exoskelet voor dwarslaesie patiënten
Over 0800ongeval

Ons netwerk is gericht op het bieden van juridische ondersteuning in letselschadezaken. Wij bieden service, expertise en kwaliteit in heel Nederland.


exoskeletBetaalbaar exoskelet voor dwarslaesie patiënten

Komende maand brengt het Amerikaanse bedrijf suitX suitX een nieuw exoskelet op de markt voor mensen met een dwarslaesie. Het exoskelet heet Phoenix en gaat 40.000 dollar kosten. Dat is de helft goedkoper dan zijn grootste concurrent, de ReWalk. Daarmee wordt een exoskelet voor het eerst voor veel patiënten betaalbaar.

Het exoskelet bestaat uit een frame met elektromotoren. Wanneer een dwarslaesie patiënt het pak aantrekt, neemt die het staan en lopen over. Het skelet weegt zo’n 12 kilo en gaat bij een volle batterij 4 uur mee.

Mensen die nu nog elke dag in een rolstoel zitten of op krukken lopen krijgen door de Phoenix de mogelijkheid om weer te lopen. Toch heeft ook een exoskelet zijn beperkingen. Vooralsnog gebeurt de aansturing via bijbehorende krukken en gaat het lopen niet sneller dan twee kilometer per uur.

Daar staat tegenover dat het exoskelet uitgerust is met gevoelige sensoren. Wanneer de zool van het pak weerstand voelt, stopt het met lopen. Zo voorkomt de Phoenix dat een gebruiker struikelt.

SuitX is van plan om het exoskelet verder te ontwikkelen. En niet alleen voor volwassen dwarslaesie patiënten. Een nieuwere versie moet ook voor kinderen beschikbaar komen. Dan gaat het om kinderen die door een hersenverlamming of open rug moeilijk kunnen lopen en nu nog in een rolstoel zitten.

Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.