Letselschade advocaat in heel Nederland

Bel voor een gratis intake met een advocaat
 
0800 664 38 25
Home > nieuws > Arbeidsongeval treft op 1 op 15 werknemers
Over 0800ongeval

Ons netwerk is gericht op het bieden van juridische ondersteuning in letselschadezaken. Wij bieden service, expertise en kwaliteit in heel Nederland.


Arbeidsongeval treft op 1 op 15 werknemers

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat er vorig jaar 458.000 werknemers lichamelijk letsel of geestelijke schade opliepen door een ongeval tijdens het werk. Dat komt in ons land overeen met 1 op de 15 werknemers. Bijna de helft van de slachtoffers verzuimde hierdoor één dag of langer.

Een arbeidsongeval komt het vaakst voor in de horeca, waar vooral veel kleine ongevallen gebeuren met messen, hete pannen en glas. Ook in de bouw en de gezondheidszorg krijgen werknemers relatief vaak te maken met arbeidsongevallen.

Buiten kantoortijden
arbeidsongevalWerknemers die buiten kantoortijden werken, hebben relatief vaak een arbeidsongeval, namelijk 1 op de 8 werknemers. En van de werknemers die regelmatig in het weekend werken, was dat bijna één op de tien. Er gebeuren ook relatief veel ongevallen bij werknemers die vaak overwerken.

Man vs. vrouw
In 2013 had 5,3 procent van de vrouwen een arbeidsongeval, van de mannen was dat 7,6 procent. Dit verschil komt doordat mannen vaker gevaarlijk werk doen dan vrouwen. Sinds 2005 is het aandeel arbeidsongevallen bij mannen licht gedaald. Bij vrouwen nam het aandeel aanvankelijk toe, maar bleef sinds 2008 vrij stabiel. Deze ontwikkelingen hangen samen met de afname van het aantal werkzame mannen in de bouw sinds 2001 en met de toename van het aantal werkzame vrouwen in de gezondheidszorg en overheid in de periode 2001-2008.

Terug naar het overzicht

Waarom kiezen voor 0800-Ongeval?

  • Gegarandeerde kwaliteit en persoonlijk contact.
  • Altijd een betrouwbare advocaat in uw regio.
  • Kosteloze rechtshulp bij letselschade.
  • Professionele steun bij ongevallen en misdrijven.